Sandwich cu vanata la gratar si parmezan

In reteta noastra de sandwich cu vinete si parmezan, vanata este preparata pe gratar, fara ulei, deci are foarte putine grasimi si calorii. Pentru a face aceste sandwich-uri asigura-te ca ai toate ingredientele pregatite din timp, inainte de a te indrepta spre gratar. 

Timp de preparare: 45 min
Timp de gatire: 45 min


Ingrediente:

1 vanata mare, taiata in rondele de 1,5 cm grosime
Ulei de masline spray pentru gatit
¼ lingurita de sare
3 linguri de parmezan ras
½ ceasca de branza mozzarella rasa
4 felii de focaccia, sau felii de paine neagra
2 linguri de ulei de masline extra virgin
150 de grame de baby spanac
1 cana de rosii uscate, taiate
3 linguri de busuioc, taiat

Mod de preparare:

1. Preincalzeste gratarul la foc mediu

2. Pune rondelele de vanata pe o foaie de copt si presara-le cu sare, apoi stropeste-le pe ambele parti cu ulei de masline. Amesteca parmezanul si mozzarela intr-un castron. Unge ambele parti de focaccia sau feliile de paine cu ulei.

3. Pune spanacul intr-un bol termorezistent si potrivit pentru cuptorul cu microunde. Acopera bolul cu hartie de copt. Pune bolul in cuptorul cu microunde timp de 2-3 minute. Combina rosiile si busuiocul intr-un alt bol potrivit pentru cuptorul microunde si pune bolul in cuptor timp de 2 minute.

4. Pune toate ingredientele pe foaia de copt pe care se afla si vanata si aseaza-le pe gratar. Gateste vanata pe ambele parti pana cand se rumeneste si devine moale si frageda, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Pune feliile de paine pe gratar pana cand se rumenesc, aproximativ cate 1 minut pe fiecare parte. Scoate vanata si feliile de paine pe o foaie de copt.

5. Pune cate o bucata de vanata pe fiecare felie de paine. Adauga un strat de rosii, un strat de spanac si un strat de branza peste fiecare bucata de vanata. Repeta acelasi procedeu pentru fiecare bucata de vanata si felie de paine. Dupa ce sandwich-urile sunt gata, pune foaia de copt pe care acestea se afla pe gratar, acopera gratarul si gateste-le pana cand branza s-a topit, aproximativ 5-7 minute.
Redactia Inlibertate.ro
June 27, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine