Mens sana in corpore sano
Dupa cum stim, sanatatea corpului are la baza echilibrul mental si totodata gandirea pozitiva. Yoga este un sport al creierului, dar si al sufletului. Aceasta activitate iti va fi si tie pe plac, deoarece te ajuta sa ameliorezi stresul, sa inveti sa respiri, sa te relaxezi, sa ai o postura frumoasa si sa iti iubesti corpul. Acesta va deveni mai puternic, mai stabil si mult mai flexibil.

Ideal ar fi sa practicati yoga in cuplu deoarece are beneficii si asupra vietii in doi. Un cuplu a marturisit ca de cand ambii parteneri merg la yoga, se inteleg mai bine si au invatat sa rada mai mult. De asemenea, comunicarea intre parteneri devine mult mai buna, incep sa socializeze mai mult, sa se inteleaga, sa fie empatici, sa se aprecieze si sa-si imbunatateasca viata sexuala.

Daca ai putin timp liber, practica yoga, este mai simpla decat crezi, in plus poti face exercitii oriunde, nu doar cu antrenor, la sala. Poti incerca in gradina, pe iarba, la munte pe zapada, la mare, pe plaja, oriunde in natura, fiindca asa corpul tau va reusi sa comunice cu natura si va prelua o stare de bine, iar in schimb, grijile tale de peste zi, stresul si nervozitatea vor fi eliminate.

Daca vrei sa faci yoga acasa, ai nevoie doar de o patura subtire. Ti-am pregatit si cateva pozitii pentru incepatori:
 
  • Incrucisarea simpla a picioarelor (Sukhasana)
Stai in sezut cu genunchii indoiti, picioarele incrucisate si palmele deschise, pozitionate pe genunchi. Mentine coloana vertebrala cat mai dreapta, apoi impinge cu forta pe oasele care sustin trupul pe suprafata solului. Inchide ochii si inspira adanc, apoi expira cat mai lent.
 
  • Pozitia puiului de porumbel
In timp ce stai pe saltea, sprijina-te in brate si in genunchi cu fata catre podea, muta-ti genunchiul drept intre maini, cu talpa orientata in sus. Ca si cum ai executa o fandare, intinde cat mai mult piciorul stang in spate, tinand genunchiul si talpa bine lipite de sol. Apleaca-ti trupul catre genunchiul drept cat poti de mult. Este o pozitie extraordinara pentru sanatatea spatelui.Inspira si expira lent de 5 ori.
 
  • Pozitia copacului
Aceasta pozitie presupune sa stai in picioare, cu trupul cat mai drept.Impreuneaza-ti palmele ca si cum ai rosti o rugaciune si ridica-le deasupra capului. Lasa-ti toata greutatea corpului pe piciorul drept, apoi ridica si indoaie genunchiul stang si sprijina talpa piciorului pe coapsa celuilalt picior. Mentine pozitia timp de 30 de secunde, apoi repeta miscarea cu celalalt picior.

Spor la treaba !
Redactia Inlibertate.ro
January 25, 2018

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine