Retelele sociale in viata seniorilor
In zilele noastre peste un miliard de persoane din intreaga lume au conturi pe diverse retele sociale si sunt activi in mediul online. Desi socializarea virtuala pare o activitate pentru amuzamentul tinerilor sau exclusiv pentru ei, afla ca si cei care au ajuns la o varsta mai inaintata isi au si ei locul lor pe retelele sociale si nu trebuie sa va fie rusine sa va creati un cont pe diverse retele. De multe ori acest lucru este o necesitate si iti poate fi de folos in urmatoarele situatii:

1. Sa cunosti persoane de varsta ta, din orasul tau cu care sa ai pasiuni comune, astfel puteti sa desfasurati in timp o activitate comuna, de exemplu sa mergeti la sah sau la ore de yoga, sa alergati prin parc sau sa va plimbati cu bicicletele.

2. Sa te poti asocia anumitor grupuri dedicate intereselor tale, de exemplu, daca iti place sa pescuiesti, te poti alatura grupului de pescari, acolo vei afla cand organizeaza acestia deplasari pentru a pescui, unde vor pleca sa pescuiasca si poate vei reusi sa te alaturi grupului. De asemenea, daca iti place sa gatesti, te poti asocia grupului de gospodine, aici se vor posta diferite retete, se vor posta poze cu preparatele si vei socializa cu persoane cu interese comune.

3. Sa mentii legaturile cu rude(copii, nepoti, veri) sau cunostinte cu care nu ai mai vorbit de ceva vreme.In mediul online te poti intalni cu colegi sau cu vecini din tinerete sau copilarie. Foarte importanta este comunicarea cu copiii sau prietenii plecati in afara tarii, daca este cazul. Sunt diverse retele sociale ce iti permit sa ii vezi, sa le auzi vocea si sa stai de vorba cu ei, chiar daca sunt departe.

4. Sa citesti articole si te documentezi cu privire la subiecte despre care nu stiai prea multe inainte. Descoperi lucruri noi, afli unde poti merge sau ce poti face, gasesti activitati si locuri potrivite varstei si pasiunilor pe care le ai.

Retelele sociale ajuta foarte mult la imbunatatirea vietii sociale, insa intotdeauna trebuie sa existe un echilibru intre interactionarea online si cea reala.
Redactia Inlibertate.ro
January 25, 2018

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine