5 destinatii perfecte pentru calatorii

Aveti peste 60 de ani si va place mult sa calatoriti? Globelink International a alcatuit un top al celor mai bune destinatii de calatorie din Europa.

Europa este perfecta pentru a o descoperi in orice moment al vietii. Studentii spre exemplu, prefera destinatii precum Barcelona sau Berlin, adultii pot opta pentru Seville. Pentru seniori, Europa se lasa descoperita impreuna cu bogata sa cultura, arhitectura superba sau pietele locale pline de produse traditionale.

1. Spania

Climatul cald, stilul de viata civilizat, combinatia unica dintre frumusete naturala si atractii arhitecturale sunt doar cateva dintre atractiile Spaniei. In plus, 27% din populatia Spaniei vorbeste limba engleza. Avand conectivitate perfecta cu Marea Britanie, Spania ramane locul preferat unde se muta englezii care ies la pensie, comunitatile cele mai mari diinf in Valencia si Andalusia.

2. Portugalia

Multi turisti calatoresc acolo pentru a se bucura de ritmul de viata linistit. Plajele nu sunt aglomerate, daca este sa facem comparatie cu alte zone similare din Europa. Va mai puteti bucura de terenuri de golf, festivaluri traditionale si arhitectura colorata. Din punct de vedere al preturilor, vestea bune este ca sunt printre cele mai reduse din Europa de Vest.

3. Italia

Odata cu varsta tindem sa fim din ce in ce mai fascinati de istorie. Asa ca nu ne miram sa gasim Italia in topul preferintelor turistilor seniori care viziteaza de obicei orase precum Venetia, Florenta sau Pompei. Italia este asociata cu perfectiune arhitecturala, comori medievale in zona Toscana, privelisti care iti taie rasuflarea - asa cum sunt Capela Sixtina sau Coloseum-ul. Unul din dezavantaje este insa reprezentat de faptul ca monumentele arhicunoscute – precum Fantana Trevi atrg un numar mare de turisti ceea ce poate aglomera foarte mult zona, indiferent de sezon. Comandati biletele la muzee din timp pentru a evita cozile.

4. Germania

Germania are atractii pentru turisti, indiferent de varsta. In primul rand, exista un calendar al festivalurilor care au loc in toate perioadele din an, inclusiv Piete de Craciun extrem de spectaculoase in multe dintre orasele nemtesti. Punctualitatea germana este legendara. De asemenea, puteti conta pe o infrastructura excelenta, ideala pentru explorat. Trenurile si autobuzele ofera calatorii confortabile si au un program bine stabilit.

5. Marea Britanie

De la frumusetea abrupta din Dartmoor sau Cairngorm, la farmecul Cotswold si eleganta Bath ori orasele medievale York sau Chester, Marea Britanie ofera unicitate prin lucrurile pe care le puteti face sau vedea. E greu sa tineti pasul cu toate siturile de patrimoniu, catedrale si palate regale. Castelele englezesti precum Amberley Castle si Broomhall Castle din Scotia sunt cu adevarat grozave.

Pentru turistii seniori planificarea dinainte a calatoriei este foarte importanta. Cand alegeti destinatia trebuie sa luati in considerarea starea de sanatate si forma fizica in care va aflati. De exemplu, daca nu puteti sa va deplasati pe distante mari, nu alegeti orase deluroase precum Madeira. Incercati sa va si odihniti, pentru ca altfel vezi fi epuizat tot restul sejurului. Pana al urma este despre a va simti bine nu de a termina un maraton. In cazul in care aveti medicamente de luat, asigurati-va ca v-ati luat suficiente pastile, ca sa va ajunga pe intreaga durata a calatoriei. De asemenea, faceti asigurare medicala. Dar mai presus de toate va dorim sa va simtiti bine, oricunde ati merge. Meritati asta din plin!

Redactia Inlibertate.ro
January 17, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine