- Sparanghelul contine antioxidanti ce pot preveni cancerul si cataracta, iar acestia opresc progresul altor probleme ce au loc la nivelul ochilor?
- Are efect antiimbatranire, calitati antivirale si antifungice?
- Amelioreaza durerile menstruale, are succes in procesul chimioterapiei si trateaza depresia?
- Scade colesterolul din sange, detoxifiaza corpul, protejeaza celulele ficatului impotriva toxinelor?
- Are un numar mic de calorii, nu contine grasimi, reprezinta o sursa importanta de vitamina C, K, potasiu si mangan?
Supa crema de sparanghel – 6 portii
Ingrediente:
850 g sparanghel
sare
piper
nucsoara/rozmarin
1 cartof
1 pastarnac
1 telina
2 morcovi
2 cepe
3 linguri unt
120 ml smantana
Mod de preparare:
Ceapa se toaca si se caleste cu o lingura de unt, apoi se adauga 3 litri de apa in care se fierb morcovii, cartoful, pastarnacul si telina. Dupa 30 de minute se strecoara supa.
Se toaca si se caleste a doua ceapa in untul ramas. Acum adauga supa, iar in timp ce fierbe, pune bucatelele de sparanghel spalat si tocat.Se lasa cratita pe foc pana se inmoaie sparanghelul.
Pune supa, fara sa o strecori, intr-un blender pentru a obtine supa-crema. Pune iar cratita pe foc, adauga smantana si condimenteaza dupa gust. Amesteca doua minute, apoi serveste supa cu crutoane.
Pofta buna!