Invata-i pe nepoti jocurile copilariei de altadata
Pregateste o zi distractiva cu nepotii tai in care sa ii inveti jocurile copilariei de altadata. Erau acele vremuri cand toti copiii se adunau in sat sau in fata blocului si isi gaseau ocupatii care mai de care mai nastrusnice. In functie de unde locuiesti si cati nepoti ai, iti reamintim cateva dintre bucuriile copilariei  - distractia este garantata, iar daca nu ai prea multi nepoti, coopteaza la joaca si cativa prieteni ai micutului tau.

Pentru baieti, invata-i mersul cu cercul. E adevarat ca trebuie sa confectionezi sau sa faci rost de un cerc din lemn sau fier si de un bat pentru ghidaj. Daca ai de unde sa faci rost de mai multe astfel de cercuri, in curand in aproperea casei tale vor incepe concursurile de tipul cine ajunge cel mai repede in capatul trotuarului fara ca cercul sa cada. 

In cazul in care stai la casa si ai copaci, invata-l sa se catere intr-un copac mai sigur, construiti impreuna o casuta / platforma pentru copac sau casute pentru pasari. De asemenea, puteti confectiona un scranciob.

Coordoneaza un concurs de avioane de hartie! Pentru asta trebuie sa ii inveti pe copii cum sa le confectioneze cat mai aerodinamice. Poti folosi hartie colorata pentru a departaja mai usor castigatorii.
Invata-i Ratele si vanatorii, Baba oarba, Tarile, Tara -tara vrem ostasi, Pietricica, Prinsa pe sageti si orice alt joc iti vine in cap si stii ca tu sau copiii tai l-au jucat cu drag.

Pentru fete – invata-le sa sara ata sau elasticul. Tine de antrenament, mai ales cand elasticul este ridicat sus. Iti reamintim cateva tipuri de miscari: saritura cu ambele picioare, in interiorul elasticului; saritura peste elastic; saritura pe elastic, cu un picior deasupra si unul dedesubt; saritura in afara elasticului, cu picioarele departate; saritura pe elastic, cu ambele picioare, cate o data pe fiecare latura; saritura cu ambele picioare pe o parte a elasticului, apoi in interior, apoi pe cealalta parte.

Spor la joaca!
Redactia Inlibertate.ro
June 28, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine