Mic dejun, pranz si cina cu rucola
Rucola este una dintre cele mai sanatoase verdeturi, reprezinta o sursa importanta de fitochimicale ce combat celulele canceroase, este bogata in vitamina K, intareste sistemul osos si mentine sanatatea creierului, are actiune antioxidanta, hidratanta, ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, regleaza nivelul colesterolului din sange si te ajuta sa ai un corp puternic si sanatos.

Fiindca stim cat de importanta este sanatatea ta si am ales pentru tine trei retete cu rucola pe care le poti gati atat dimineata, cat si la pranz sau seara.
 
  • Mic dejun picant cu ou ochi si rucola
Ingrediente: 1 ou, sos de chilli, o mana de rucola, 1 avocado, sare de mare

Metoda de preparare: Se prajeste oul si se aseaza peste o felie de paine prajita, rucola. Se condimenteaza cu sare, apoi se adauga sosul picant de chilli.
 
  • Salata crocanta cu rucola si rodie
Ingrediente: 50 gr migdale fulgi, 1 rodie, sare, 200 gr rucola, piper, 4 linguri ulei de masline, 4 linguri otet balsamic.

Metoda de preparare: Spala bine rucola. Curata rodia si separa samburii zemosi. Prajeste fara ulei intr-o tigaie fulgii de migdale pana se rumenesc. Pune toate ingedientele intr-un castron si amesteca-le. Adauga ulei si otet si asezoneaza cu sare si piper. Serveste cu o felie de paine prajita la cuptor peste care ei adaugat ulei de masline.
 
  • Cartofi copti cu rucola si branza de capra
Ingrediente: 1,5 kg cartofi rosii mici, taiati pe jumatate, rucola, branza de capra, sare de mare, ulei de masline, 8 catei de usturoi, mustar, otet balsamic.

Metoda de preparare: Intr-o tigaie, amesteca cartofii cu cateii de usturoi, sare dupa gust si cei 80 ml ulei de masline. Pune totul la cuptor pana ce cartofii sunt gata. Intr-un bol, amesteca mustarul si otetul. Incet, adauga si uleiul de masline, amestecand incontinuu. Ca sa faci salata, ia cartofii copti si pune-i intr-un bol mare. Stropeste-i cu vinegreta si amesteca-i bine. Adauga rucola si amesteca din nou. Presara deasupra branza de capra. Asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

Spor la gatit si pofta buna !
Seni Magazine
January 25, 2018

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine