Gradinarit pe balcon – oaza de liniste si sanatate

O gradina pe balcon va va face mai fericiti si mai sanatosi. Nu conteaza cat este de generos spatiul sunt suficiente sortimente de ghivece in magazinele de specialitate. Pentru inspiratie va oferim cateva sfaturi ca sa vedeti cat este de simplu!

Masurati balconul sau spatiul pe care doriti sa il amenajati. Calculati in functie de ghivecele pentru care optati kilogramele de pamant de care aveti nevoie.

Luati in considerare cum bate soarele. Daca plantele vor acoperi zona ferestrelor ganditi-va ca in casa e mai intuneric.

Ce urmeaza sa plantati? Flori sau si legume/fructe? Printre cele mai rezistente plante sunt rosiile, castravetii, ardeii, plante pentru condimente. De asemenea, o optiune interesanta pot fi capsunile.

Nu plantati prea devreme – trebuie sa fie cel putin 10 grade afara/sau in spatiul unde amenajati gradina ca sa puteti planta. De obicei castravetii au nevoie cateva zile pentru a incolti, rosiile, cateva saptamani.

Plantati pe rand – acelasi tip de samanta la cateva saptamani diferenta – va va asigura continuitatea recoltei.

Nu uitati sa ingrijiti plantele si sa fertilizati pamantul.

Pe timp de iarna, mutati ghivecele intr-un loc calduros si apoi in primavara faceti treptat trecerea catre temperatura de afara.

Poate parea complicat la inceput, dar de indata ce va apucati de gradina, veti afla pe propria piele tot felul de trucuri care vor face plantele sa infloreasca si sa rodeasca. Rezultatul este unul pe masura – va va aduce multa satisfactie si bucurie. In plus, va veti bucura de legume proaspete in fiecare dimineata!

Redactia Inlibertate.ro
January 17, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine