Vitamine si minerale necesare pentru seniori

Vitaminele si mineralele pot ajuta in prevenirea afectiunilor si bolilor care apar odata cu inaintarea in varsta si, in acelasi timp, la o mai buna functionare a sistemului imunitar. Pentru a va mentine energia si vigoarea la orice varsta, este recomandat, daca nu chiar necesar, sa adoptati o dieta echilibrata si variata, alcatuita din alimente bogate in nutrienti.

Iata ce trebuie sa consumati pentru a va bucura mai mult timp de o sanatate fizica si psihica de invidiat, de momentele petrecute alaturi de cei dragi si de pasiunile voastre:

Vitamina B12

Vitamina B12 este indispensabila dietei voastre deoarece ajuta la o mai buna functionare a sistemului nervos, cat si a celui circulator. Puteti gasi aceasta vitamina in alimente precum peste, oua si carne de pui.

Vitamina D

Vitamina D este responsabila pentru absorbtia calciului in organism si previne aparitia diabetului, a sclerozei multiple si a bolilor de inima. Aceasta poate fi gasita in peste, produse lactate fortificate, cereale, dar cel mai bine absorbita la soare.

Calciu

Calciu este un mare benefic pentru sanatatea oaselor persoanelor care au depasit varsta de 40 de ani, deoarece previne fracturile atat pentru femei cat si pentru barbati. Acesta poate fi gasit in produse lactate, tofu, sardine, broccoli, migdale si spanac.

Magneziu

Magneziul are rolul de a regla tensiunea arteriala si de a ajuta la absorbtia calciului in organism. Acesta se gaseste in alimentele cu frunze verzi, fasole, soia , nuci, seminte si avocado.

Potasiu

Potasiul este un alt mineral esential cu rol important in buna fucntionare a sistemului nervos si a inimii voastre. Acesta se gaseste in banane, cartofi dulce, fasole.

Zinc

Zincul ajuta la cicatrizarea ranilor, grabirea vindecarii acestora si la cresterea imunitatii organismului. Acesta poate fi gasit in alimente precum carne si peste.

Redactia Inlibertate.ro
January 13, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine