Cum ma machiez dupa varsta de 40 de ani?
„Care este cel mai indicat fond de ten pentru varsta mea? Este bine sa folosesc pudra? Dar blush? Creion de ochi solid sau lichid? Care este culoarea de ruj care mi se potriveste? Ar trebui sa folosesc si un creion de buze?”

Acestea sunt intrebari care apar in mintea tuturor femeilor care au depasit varsta de 40 de ani si incep sa sesizeze mici schimbari ale organismului lor, atat psihologice cat si fiziologice.

Pe masura ce femeile imbatranesc, poate deveni descurajator sa vada acele cearcane, riduri si pungi din jurul ochilor, care le dau un aspect imbatranit si obosit. In orice caz, cu un machiaj si un tratament facial potrivit si cu o ingrijire atenta a pielii, tenul vostru poate arata mai intinerit, mai proaspat.

Pentru asta, trebuie sa urmati urmatorii pasi de ingrijire a pielii: hidratare, exfoliere, protectie solara, folosirea zilnica a unei creme pentru ochi, demachiere inainte de culcare si un somn linistit.

Acum, pentru ca aveti un ten curat, hidratat si ingrijit, un machiaj potrivit tonurilor si subtonurilor piellii voastre nu face decat sa va complimenteze.

Recomandari in aplicarea machiajului:

Fiti increzatoare in varsta pe care o aveti. Trebuie doar sa intelegeti ca, dupa o anumita varsta, pielea voastra va fi ceva mai diferita fata de atunci cand aveati 20 de ani, dar acest lucru nu este neaparat un lucru rau. Incercati sa evitati machiajul in exces si sa va focusati pe ce ii face bine pielii voastre

Mai putin inseamna mai mult. Sa stii sa aplici fard de pleoape si orice alt machiaj destinat ochilor este un skill, si este posibil ca, pe masura ce inaintati in varsta, sa aplicati prea mult machiaj din dorinta de a acoperi cat mai multa piele. Insa, prea mult machiaj nu va face decat sa atraga atentia asupra ochilor dumneavoastra (si nu intr-un sens bun). Mai degraba adoptati un look natural, care sa va scoate ochii in evidenta fara a atrage atentia asupra lor intr-un mod nenatural.

Cunoasteti-va culoarea pielii. Asta inseamna sa va documentati atat in legatura cu nuanta pielii voastre cat si in legatura cu subtonurile acesteia. Daca folositi farduri care nu sunt in nuanta sau in subtonul potrivit, va poate da un aspect portocaliu sau cenusiu, lucru care nu este deloc flatant.

O cale de a afla ce fel de subtonuri are pielea dumneavoastra este sa va uitati la culoarea venelor de pe maini – daca acestea par verzi, aveti subtonuri calde, daca par movalii, aveti subtonuri reci si daca nu puteti spune cu siguranta care este culoarea acestora, inseamna ca aveti subtonuri neutre si ca puteti folosi orice nuanta de machiaj.

Aplicati fond de ten pentru a uniformiza tonul pielii. Folositi un fond de ten lichid.

Folositi anticearcan pentru a corecta petele negre sau pungile de sub ochi ramase neacoperite de fondul de ten. Folositi un anticearcan cu o nuanta-doua mai deschis decat tonul pielii voastre si aplicati-l doar pe zonele mai intunecate.

Aplica fard de obraz imediat sub osul pometelui si de-a lungul pometelui, nu pe „marul” acestuia, pentru a nu crea impresia unei fete de clown.
Redactia Inlibertate.ro
January 23, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine