Lacurile din Romania - destinatii potrivite oricarui anotimp si oricarei varste
Chiar si in sezonul rece nu este indicat statul in casa. Daca nu stiti unde sa mergeti pentru a va bucura si pentru a admira natura, nu uitati ca tara noastra este cunoscuta pentru varietatea formelor de relief. Printre acestea se numara si lacurile naturale.

Lacul Balea

Lacul glaciar, Balea, este pozitionat in Muntii Fagaras, judetul Sibiu, la distanta de 68km fata de Fagaras si 77km fata de Sibiu. In urma cu mai bine de zece ani, in apropierea lacului a fost construit primul hotel de gheata din Europa de Est.
Cea mai recomandata modalitate de a ajunge la hotel este cu telecabina. Aici totul este facut din gheata, inclusiv mobilierul. Insa, daca doriti sa innoptati, administratorii asigura conditii optime de cazare.
Pretul vizitei la Hotelul de Gheata este de 10 lei.

Lacul Rosu

Este un lac de baraj natural, situat la poalele muntelui Hasmasul Mare, in judetul Harghita. Lacului i se atribuie si o legenda fiindca a fost format in urma cutremurului din 23 ianuarie 1838. Se considera ca surparea de teren ar fi acoperit o localitate intreaga, omorand atat oamenii, cat si animalele. Apa lacului a devenit rosie din cauza sangelui varsat, astfel numele lui a devenit atat Lacul Rosu, dar si Lacul Ucigas. Zona din preajma lacului prezinta un microclimat terapeutic, potrivit ameliorarii starilor de insomnie, neurastenie, oboseala fizica si psihica.

Lacul Sfanta Ana

Este singurul lac de origine vulcanica din Romania, format pe fundul craterului vulcanului stins din masivul Ciomatu. Se afla la o distanta de 48km de Sfantul Gheorghe si 55km de Miercurea Ciuc.
Lacul Sfanta Ana nu este doar un loc de relaxare, ci si un loc de pelerinaj. Legendele spun ca tinerii ce vin sa se roage la biserica de lemn de langa lac sunt ajutati de Sfanta Ana sa isi gaseasca perechea. In cazul femeilor ce nu pot face copii, dar isi doresc foarte mult, in urma pelerinajului li se va indeplini dorinta.

Oricare ar fi lacul pe care alegeti sa-l vizitati, o plimbare in aer liber ofera garantat o stare de bine si alunga starea de oboseala fizica sau psihica.
Redactia Inlibertate.ro
January 25, 2018

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine