Reteta vegetariana – Supa de morcov si ghimbir
Morcovul este una dintre radacinoasele ieftine pe care de cele mai multe ori le dam prin razatoare si le folosim in salate. Cu toate ca supa de morcov si ghimbir a devenit o combinatie populara de-a lungul anilor, aceasta versiune este deosebit de gustoasa deoarece morcovii sunt copti si caramelizati in cuptor. Coacerea lor in cuptor adauga supei noastre un strat de aroma in plus, pe care altfel nu l-ar nu l-ar fi primit daca legumele erau doar fierte.

Timp de preparare: 15 minute 
Timp de gatire: 30 minute

INGREDIENTE
1 kg de morcovi, curatati
2 linguri de ulei de masline
30 g de ghimbir, curatat si ras fin (daca doriti, puteti sa il stoarceti)
Sare si piper dupa gust
½ cana de patrunjel proaspat sau 1 ciuperca champignon maruntita

INSTRUCTIUNI
Preincalziti cuptorul la 100 de grade Celsius timp de 20 de minute. Aranjati morcovii in tava, pe o folie de copt, si asezonati-i cu ulei de masline. Coaceti-i pana cand se inmoaie si se caramelizeaza, in jur de 20 de minute, apoi transferati-i intr-un blender, impreuna cu 4 cani de apa. Dupa ce ati terminat de blenduit si va asigurati ca nu au mai ramas bucati intregi, tranferati supa intr-o oala cu fundul mai gros pentru a o da putin in clocot, la foc mediu. Adaugati ghimbirul, impreuna cu sarea si piperul. Asezonati cu patrunjel sau cu ciuperca maruntita si putin piper proaspat macinat.
Pofta buna!
Redactia Inlibertate.ro
January 31, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine