Catina – planta ce iti intareste sistemul imunitar
Inca nu ai consumat catina? Este suplimentul ideal pentru a avea o sanatate de invidiat si un sistem imunitar de fier. Catina sau „ginsengul romanesc” contine de zece ori mai multa vitamina C decat citricele si macesul si o cantitate mai mare de betacaroten decat cea prezenta in morcovi. Este bogata si in fier, magneziu,calciu, potasiu, fosfor si celuloza, in vitaminele A, B, E si K.

Catina are proprietati antioxidante si poate trata gripa si virozele, regleaza sistemul endocrin si nivelul de lipide din sange, previne imbatranirea si intareste sanatatea ochilor. Fructele de catina scad colesterolul, reprezinta un antitumoral si un anticancerigen natural, combat depresia si sunt un bun tratament pentru diaree si dizenterie.

Cum sa consumi catina?
  • Poti consuma fructele de catina in stare naturala, crude, dupa ce au fost culese sau le poti adauga in sucuri naturale sau shake-uri facute in casa.
  • Ulei de catina – acesta poate fi cumparat din farmaciile naturiste, magazinele bio sau plafar. Se gasesc si comprimate cu ulei de catina.
  • Sirop din fructe de catina si miere.

Cum se prepara siropul din catina si miere?

Spala si zdrobeste fructele de catina, pune-le apoi intr-un borcan si umple-l pe jumatate. Toarna miere pana la umplerea integrala a borcanului inchide-l etans si pastreaza-l la frigider. Consuma preparatul dupa o saptamana in care il lasi la frigider. Poti lua o lingurita sau doua in fiecare dimineata, pe stomacul gol, timp de o luna.

Nu uita sa ai grija de sanatatea ta si sa iti pastrezi sistemul imunitar puternic!
Redactia Inlibertate.ro
January 25, 2018

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine