Ce sa iti iei cu tine la o iesire intr-o superba zi de iarna
Este iarna dar asta nu inseamna ca vremea nu ne rezerva si zile de weekend minunate pentru o iesire in natura. Adevarul este ca in tumultul in care ne aflam, o gura de aer curat ne poate reincarca bateriile intr-un mod surprinzator. Asadar fie ca iesi la o plimbare cu bicicleta, fie ca optezi pentru o drumetie, nu uita ca ai nevoie de energie, haine si incaltari potrivite, hidratare.

Imbracaminte:
Verificati cum va fi vremea – de exemplu o pelerina de ploaie va poate fi utila si nici nu va ingreuneaza rucsacul foarte tare. 
Pentru confort, este important sa va mentineti pielea uscata pentru a pastra caldura in corp  - nu va imbracati foarte gros daca veti face efort, ca sa nu transpirati. Folositi straturi de imbracaminte din fibre naturale precum lana sau bumbacul – o varianta buna este un tricou sport, un polar si o jacheta impermeabila cu gluga. Nu uitati de cap, maini si picioare – caciuli, bandane, fulare, sosete calduroase si manusi. 

Accesorii:
Puteti incerca o activitate fizica completa si eficienta cum este mersul nordic deoarece lucreaza mai multe grupe musculare. Acesta dispune de mai multe avantaje pentru sanatate si este una dintre practicile sportive mai putin traumatizante pentru articulatii. Mersul nordic se practica cu bete, la fel ca si drumetiile. Puteti achizitiona echipament adaptat din magazinele cu echipamente sportive. 

Hrana:
Meniul trebuie adaptat in functie de cat efort veti depune.
Pentru o drumetie mai lunga aveti nevoie de toate tipurile de alimente – de la fructe, glucide și pana la proteine sanatoase. Alegeti mancaruri care sunt usor de pregatit si de servit  - sandwich-ul poate fi un pranz excelent alaturi de care mai puteti adauga fructe uscate, alune sau nuci. Sandwich-ul nu trebuie sa contina grasimi, pentru ca organismul le va prelucra mai greu si veti avea o senzatie de oboseala si somn. 

Hidratare:
Stim cat este de important consumul de apa. Puteti adauga cateva picaturi de suc de lamaie pentru a creste PH-ul acesteia. Dimensiunea bidonului trebuie sa depinda de  durata traseului si de posibilitatea de realimentare pe parcurs.  Un rucsac prevazut cu loc pentru rezervor si orificiu pentru furtunul de alimentare poate fi ideal.

Organizare:
Trusa medicala ar trebui sa contina comprese sterile, fasa elastica, pastile de durere, plasturi, alcool medicinal, vitamina C.
Toate acestea trebuie asezate in functie de greutate – obiectele cele mai grele trebuie pozitionate in dreptul omoplatilor, iar la baza rucsacului, cele mai usoare.

Indiferent de vreme faceti cat mai multe plimbari in natura!
Redactia Inlibertate.ro
January 25, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine