Vizita la terapeut/psiholog – un beneficiu pentru tine
Tot mai multe persoane ce au trecut de varsta de 50 de ani se confrunta cu probleme emotionale. Daca si tu simti ca ai o astfel de problema, daca simti ca iti este teama sau esti tulburat/a sufleteste si nu te mai simti bine cu tine insuti/insati, atunci ar trebui sa mergi la psiholog/terapeut.

Stim ca poti crede ca este usor stanjenitor sa mergi la terapeut insa, trebuie sa stii ca psihologul nu vindeca boli mintale, psihologul nu lucreaza cu persoane care au boli psihice, persoanele care il viziteaza nu sunt „pacienti”, ci clienti ce vin la el de buna voie, nu din obligatie. Terapeutul, prin gestionarea corespunzatoare a stresului, poate echilibra sistemul imunitar al clientului, iar procesul natural de autovindecare poate incepe. In mod similar se regleaza dezechilibrele cognitive, comportamentale si relationale.

Este ingrijorator sa iti fie rusine sau sa crezi ca in tine exista rezistenta de a trece singur peste clipele neplacute din viata ta fara a consulta o persoana calificata in acest domeniu. Pentru a-ti fi mai usor si pentru a reusi sa te impaci cu tine, trebuie sa mergi la un control psihologic. Aceasta vizita poate fi benefica pentru tine, nu va insemna ca esti o persoana slaba sau neputincioasa, ci dimpotriva iti vei demonstra ca intelegi situatia in care te afli si ca nu doresti sa lasi problemele sa se amplifice. Un psiholog te poate ajuta sa gasesti strategii eficiente de a face fata emotiilor negative, fie ca e vorba de frica, ingrijorare, furie sau tristete.

Un psiholog bun trebuie sa dispuna de un numar de calitati printre care cea mai importanta calitate este empatia, capacitatea de a se transpune in locul tau, de a-ti simti emotiile si starile sufletesti.O alta calitate este intuitia, psihologul trebuie sa vada si auda dincolo de ceea ce ii povestesti tu, trebuie sa descopere acel moment si motivul care ti-a declansat starea si emotia negativa. Psihologul te asculta intotdeauna, nu te judeca, nu te critica, nu iti spune ce trebuie sa faci, iti da sfaturi constructive si te intelege de fiecare data. El iti este loial, este corect si nu divulga niciodata informatiile pe care i le spui.

Ne dorim ca tu sa fii o persoana deschisa, fara prejudecati, care atunci cand va intampina probleme de natura emotionala sau daca se va confrunta cu emotiile negative, va merge la psiholog fara a exista un sentiment de jena.
Redactia Inlibertate.ro
January 25, 2018

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine