Trenduri in calatoriile adultilor de peste 50 de ani

In cautarea exoticului sau nostalgici dupa momente grozave din trecut?

1. Pe urmele strabunilor

Turismul genealogic este una dintre pietele in crestere la nivel mondial, facand calatoria o adevarata sursa de bucurie si implinire. Practic, experientele autentice, personale sunt cele ce conteaza. De exemplu, vizitarea unei biserici la care mergea unul dintre stramosi combina imaginatia cu realitatea intr-un mod extraordinar.

Totul tine de explorare, redefinire, confirmare a identitatii - turismul genealogic ne ofera o maniera practica de a ne redescoperi si de a intelege cine suntem, de unde provenim.

2. Timp de calitate impreuna cu familia si nepotii

Sejururile gandite pentru bunicii care doresc sa petreaca timp alaturi de nepotii lor fac parte din ofertele speciale ale agentiilor de turism. Acest tip de turism este interesant mai ales pentru membrii familiilor care locuiesc departe unii de altii si au destul de putin timp la dispozitie pentru a se reconecta. Calatoriile in familie sunt o modalitate grozava de a petrece timp impreuna, a crea amintiri si a educa pe cei mici.

Multe dintre aceste vacante sunt planuite in apropierea unui eveniment important din familei – indiferent ca este vorba de spre o zi de nastere, o aniversare, o reuniune de familie sau o nunta.

Companiile ofera pachete speciale care contin reduceri de grup, cine in familie sau activitati interesante.

3. Pregatiti de aventura

Ati fi interesat sa participati la o vacanta despre care sa nu stiti nimic, nici macar destinatia, pana cand nu ajungeti la hotel sau nu aterizati intr-un anume aeroport? Ei bine, se pare ca la nivel international este o adevarata preferinta pentru accest tip de excursii.

Sejururile sunt planificate de agentii de turism, in functie de preferintele turistilor. Spre exemplu, aceste calatorii pot include lectii de tango sau mese traditionale in casele localnicilor.

Redactia Inlibertate.ro
January 17, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine