Biscuiti cu dovleac
Dovleacul este una dintre cele mai raspandite legume, este bogat in antioxidanti si vitamine. Contine beta caroten din belsug, flavonoizi polifenolici, vitamina A, fibre, minerale si antioxidanti. Are calorii putine, fapt pentru care este recomandat pentru controlul greutatii corporale si reducerea colesterolului. Dovleacul are urmatoarele proprietati:
  • previne imbatranirea, aparitia ridurilor, a petelor pigmentare care apar odata cu inaintarea in varsta (vitamina E);
  • imbunatateste memoria (consumul de seminte de dovleac, bogat in acizi grasi esentiali omega3 si omega6, vitamina A);
  • creste imunitatea ficatului (se consuma zilnic cate 500 g de pulpa cruda sau coapta si se beau 1-2 pahare de suc de dovleac, proaspat stors. Totodata, reteta este buna si pentru scaderea in greutate);
  • diminueaza oboseala;
  • combate anemia (complexul de vitamine B, in special acidul folic, fier).

Pentru a te bucura si tu de beneficiile dovleacului, iti propunem urmatoarea reteta dulce:

Biscuiti cu dovleac

Ingrediente:

280g de faina alba sau integrala de grau
120g de piure de dovleac copt
110ml ulei de cocos
110g Xilitol sau zahar de cocos
1 lingura de praf de copt fara aluminiu
Un praf de sare
Scortisoara macinata
Esenta de vanilie

Mod de preparare:
Amesteca piureul de dovleac cu uleiul de cocos topit, faina, praful de copt, zaharul de cocos, sarea, scortisoara si vanilia. Vei obtine un aluat moale care se pune intr-un pistol de biscuiti si formati biscuitii direct in tava de cuptor netapetata. Biscuitii se orneaza cu seminte de dovleac.Coace acesti biscuiti cu dovleac in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 10-15 minute. Biscuitii nu trebuie sa se rumeneasca deloc la suprafata, ci doar discret pe margini. Spor la gatit! Speram sa iti placa!
Redactia Inlibertate.ro
January 25, 2018

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine