Sunt la pensie. Ce fac?

Felicitari, ati iesit la pensie! Pana acum a fost partea grea – trezitul in fiecare zi de dimineata, mers la munca, grija fata de familie, de acum urmeaza partea placuta. Daca urmeaza sa te pensionezi in curand, incepe sa planuiesti activitatile care iti fac placere, astfel incat tranzitia sa fie usoara. Familia este pe primul loc, dar sunt si alte activitati care va pot defini si va pot aduce implinire.

1. Incepeti sa lucrati ceva ce v-ati dorit dintodeauna, dar nu ati avut timp. Poate fi un domeniu fara legatura totala cu ce ati facut pana acum. Cu siguranta banii suplimentari va vor ajuta. Va veti simti impliniti. Puteti sa demarati chiar propria afacere. Singurele limite tin de imaginatie, interes si domeniul financiar. Daca ati avut dintodeauna o idee despre un produs sau serviciu, acum e timpul sa testati. Faceti ceva ce va place, incearcati sa nu investiti totusi foarte multi bani si acceptati sfatul de business al unei persoane in care aveti incredere.

2. Voluntariatul poate fi calea care va va aduce multe satisfactii. De la ajutor pentru copii, pana la voluntariat in cadrul unui spital sau biblioteci, sunt suficiente organizatii non guvernamentale care se vor bucura de expertiza pe care o aveti si pe care le puteti ajuta in functie de cauza in care credeti.

3. Faceti sport – poate nu ati avut timp pana acum sa acordati atentie unui sport care va place si pe care l-ati putea practica. Veti fi in forma si fericiti indiferent de activitate – fie ca e vorba despre tenis, mers pe bicicleta, aerobic sau chiar pescuit.

4. Gasiti un hobby – incercati mai multe activitati pana o gasiti pe cea care vi se potriveste. Poate fi orice de la origami si pana la bridge, impletit sau gradinarit, muzica sau filatelie. Optiunile sunt nelimitate. E important sa gasiti ceva nou care va entuziasmeaza, ca starneste interesul si va ofera posibilitatea de a interactiona cu alte persoane.

5. Calatoriti – nu este vorba despre o calatorie sau doua si atat. Ci explorarea pasiunii de a calatori – planificati-va mai multe calatorii mari in fiecare an, documentati-va despre cele mai frumoase atractii si cele mai bune optiuni de cazare. Este vorba despre a va bucura de experienta si de planificare, in acelasi timp.

Redactia Inlibertate.ro
January 17, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine