Emotiile negative
Odata cu trecerea timpului organismul tau sufera atat schimbari fizice, cat si psihice. Poate ca dupa o anumita perioada, incepi sa te simti neputincios, sa ai temeri, sa crezi ca nu mai poti face atat de multe lucruri sau sa simti ca nu le mai poti controla atat de bine. Este momentul când pot aparea emotiile negative.

In majoritatea cazurilor persoanele care se confrunta cu astfel de emotii tind sa le respinga si sa creada ca sunt cu adevarat cele mai rele lucruri posibile. Uneori si tu poti crede ca frica, anxietatea, depresia sau frustrarea te vor transforma intr-o persoana slaba, rea sau negativista, afla ca nu este chiar asa si descopera cum poti gestiona aceste stari.

Multi oameni doresc o rezolvare rapida pentru a scapa de ele, le neaga, ori pretind ca acestea nu exista. Acest lucru nu inseamna a vedea lucrurile intr-un mod pozitiv, ci a le evita complet prin negare. Emotiile negative precum furia, mahnirea, teama, anxietatea sau frustrarea atrag atentia catre ceva ce exista in tine, acestea reprezinta un test al existentei tale, daca negi existenta lor, poti deveni neputincios, insa daca stii cum sa le gestionezi, vei invinge situatia si vei deveni puternic.


Uite cateva metode pentru a le combate:

1. Vizita la terapeut – terapie in natura, activitati asistate de animale.

2. Acorda-ti mai multe momente de introspectie, mediteaza mai mult asupra vietii tale.

3. Mergi la cursuri de yoga.

4. Fa ceva care sa iti creasca stima de sine: poti scrie un jurnal, prepara o prajitura, picteaza, poti face miscare sau poti dansa.

5. Concentreaza-ti atentia doar spre lucruri frumoase.

6. Atrage energia pozitiva.

7. Gandeste pozitiv.

8. Iubeste.

9. Calatoreste.

10. Ia decizii ferme pentru a nu le regreta.

11. Fii constient, accepta-te si fii tu insuti.
Redactia Inlibertate.ro
January 25, 2018

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine