Mielul si vinetele sunt combinate in diferite feluri de mancare in intreaga Mediterana. Impreuna, acestea ofera o aroma complexa, consistenta, care este cu adevarat satisfacatoare. In acest fel de mancare, samburii de pin prajiti si branza feta acrisoara ofera accente excelente acestui preparat.
Timp de preparare: 25 min
Timp de gatire: 25 min
INGREDIENTE
250 g de paste din faina integrala
120 g de carne de miel slaba, tocata
2 catei de usturoi, tocati
¼ de lingurita de seminte de fenicul
1 ½ cana de vanata tocata
1 lingura de ulei de masline extra-virgin
500 g de rosii la conserva, nesarate
½ cana de vin rosu
1 ½ lingurita de oregano proaspat tocat sau ½ lingurita de oregano uscat
¼ lingurita de sare
1/4 lingurita de piper proaspat macinat
1 lingurita de muguri de pin, usor prajiti
¼ cana de branza feta, maruntita (optional)
INSTRUCTIUNI
Puneti o oala mare cu apa la fiert si asteptati sa dea in clocot. Dupa ce a dat in clocot, puneti pastele la fiert timp de 8-10 minute sau cat indica pe ambalaj.
Intre timp, gatiti mielul, usturoiul si semintele de fenicul intr-o tigaie mare la foc mediu, pana cand carnea a prins culoare maronie. Adaugati vinetele si uleiul de masline si continuati sa amestecati pana cand vanata s-a gatit. Dupa acest pas, adaugati sucul de rosii si vinul si continuati sa amestecati pana cand observati ca sosul s-a ingrosat. Asezonati cu oregano, sare si piper.
Dupa ce au fiert pastele, scurgeti-le si asezati-le pe farfurie. Puneti deasupra sosul din tigaie si presarati deasupra semintele de pin si branza feta.
Pofta buna!