Toate revistele de sanatate, sfaturile medicilor sau chiar mesajele de interes public au in centrul lor ideea evitarii excesului de zahar. Consumul acestuia, pe termen lung, nu poate cauza doar obezitatea, ci si alte boli grave precum diabetul zaharat, gastrita, scleroza, cardiopatiile, alergiile, colita de fermentatie, dar si fragilitatea osoasa.
Pentru ca iubim cu totii produsele dulci, dar suntem responsabili si dorim sa traim sanatosi cat mai mult timp, venim cu urmatoarea alternativa: desertul fara zahar, insa tot dulce si aromat.
Turmericul este numit ”Regele condimentelor” si este produsul ce combate cancerul, previne boala Alzheimer, reduce nivelul colesterolului, mentine greutatea ideala, previne bolile hepatice, imbunatateste digestia si ajuta la controlul diabetului.
Mango Lassi cu turmeric, o reteta traditionala indiana
Ingrediente:
1 mango bine copt/1 conserva de mango in sirop (425 g)
350 ml de iaurt degresat
½ lingurita pudra de turmeric
3-4 frunze de menta
Mod de preparare:
1) Bucatile de mango se introduc in blender si se mixeaza impreuna cu iaurtul panace continutul devine spumos.
2) Se adauga turmeric si frunze de menta si se omogenizeaza prin folosirea functiei 2 a blenderului.
3) Se toarna in pahare si se consuma imediat (obligatoriu in mai putin de 5 ore).