Sfaturi de ingrijire a pielii pe timp de vara
Nu lasati ca soarele puternic sa afecteze modul in care va petreceti timpul in perioada verii. Sfaturile de mai jos va vor ajuta sa va protejati pielea in timp ce va bucurati in voie de activitatile in aer liber!

Protejarea pielii este importanta in toate etapele vietii. Pe masura ce inaintam in varsta pielea devine mai sensibila la actiunea factorilor iritanti si, de aceea, are nevoie de mai multa protectie si de ingrijire. Ingrijirea corespunzatoare, cu produse speciale, este esentiala pentru o piele sanatoasa. In timpul lunilor calduroase de vara este important sa:

1. Folositi crema pentru protectie solara cu SPF cat mai mare! Aplicarea de protectie solara atunci cand iesiti este vitala deoarece arsurile solare sunt mai greu de vindecat dupa o anumita varsta. Daca nu reusiti sa aplicati crema pentru protectie solara pe toate zonele corpului, rugati pe cineva apropiat sa va ajute. Aplicarea de protectie solara din belsug si purtarea de haine din materiale naturale care acopera cat mai mult posibil pielea dar care o lasa sa respire, va vor protejeaza pielea de razele soarelui. Nu uitati sa va protejati ochii si capul cu ochelari de soare si cu o palarie!

2. Hidratati pielea! Pe timp de vara veti lasa aerul conditionat pornit aproape intreaga zi. Chiar daca va racoreste in zilele toride aceasta poate provoca si uscarea pielii si va poate crea disconfort. Pentru a preveni urcarea pielii aplicati zilnic o crema pentru hidratare intensa pe baza de uree sau o crema protectoare pe baza de oxid de zinc sau arginina.

3. Stati la umbra! Incercati sa va planificati activitatile care necesita sa iesiti din casa in timpul diminetii sau spre seara camd este mai racoare. Protejarea pielii de la soare nu se opreste doar la protectie solara si la folosirea de imbracaminte care sa protejeze pielea. Daca va expuneti la soare pentru prea mult timp razele pot sa ajunga la piele. Pentru a preveni acest lucru, este intotdeauna bine sa va petreceti timpul  in locuri cu multa umbra astfel incat sa nu va expuneti in mod direct la razele soarelui. Daca stati la umbra va veti proteja pielea dar va veti mentine si  temperatura corpului la un nivel scazut astfel incat veti  reduce riscul unui accident vascular cerebral.

4. Beti lichide! Nu iesiti fara o sticla de apa in geanta. Transpiratia excesiva cauzata de caldura duce la pierderea de lichide. Beti apa in cantitatile recomandate de medic pentru a controla incontinenta dar in acelasi timp sa ramaneti hidratat. Puteti, de asemenea, sa beti ceaiuri, supe, ciorbe si sucuri naturale. Pentru hidratare introduceti in meniul zilnic fructele si legumele de sezon.
 
Redactia Inlibertate.ro
June 28, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine