Fotografia imbunatateste memoria
Se spune ca o fotografie face cat o mie de cuvinte. Un studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea din Texas arata faptul ca realizarea de fotografii ajuta la stimularea activitatii creierului. In cadrul studiului a fost evaluat modul in care diferite tipuri de activitati afecteaza abilitatile cognitive, in special memoria, varstnicilor. Astfel, subiectii au facut timp de trei luni, 15 ore pe saptamana diverse tipuri de activitati.

Cei care au ales ca activitate fotografia si au inceput sa invete cum sa foloseasca un aparat de fotografiat si un soft nou au inregistrat imbunatatiri ale memoriei si capacitatii cognitive.
Cercetatorul Dr. Denise Park a declarat faptul ca: „Se pare ca nu este suficient doar sa iesi din casa si sa faci ceva, orice - este important sa iesi si sa faci ceva necunoscut si provocator pentru minte”. Fotografia se potriveste foarte bine acestor criterii pentru majoritatea seniorilor.

Vara este anotimpul perfect pentru a experimenta arta fotografiei. Fotografia cere concentrare, atentie la detalii si invatarea de noi tehnici. Fiecare fotografie este o expresie a sinelui dar si a viziunii asupra lumii. Fotografia este cea mai buna practica de a acorda atentie lumii care te inconjoara, poate reduce nivelul de stres si, poate avea acelasi efect ca si meditatia. Mai mult decat atat, va incurajeaza sa iesiti si sa va cautati motivatia si subiectii pe care sa ii fotografiati. Fie ca este vorba de o plimbare in jurul casei, prin cartier, la piata, sau undeva in munti, fotografia va va provoca sa faceti cat mai multe plimbari. Si, stim cu totii cat de sanatoase sunt plimbarile, in special pentru persoanele in varsta.

Daca doriti sa faceti fotografii bune, trebuie sa va ganditi la compozitie si la echilibrul vizual. Trebuie sa acordati o atentie deosebita la culori si forme, si sa incercati sa le combinati intr-un intreg placut vizual.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre fotografie este ca va ajuta se va conectati cu alte persoane si partajarea fotografiilor cu alte persoane poate avea efecte terapeutice. De fiecare data cand distribuiti o fotografie partajati mai mult decat o imagine, este vorba despre a dezvalui celorlalti o bucata din tine, din gandurile tale, din stilul tau de viata si din personalitatea ta. Realizarea de fotografii va va ajuta sa va exprimati sentimentele, iar partajarea acestora cu alte persoane va pot ajuta sa va auto-dezvaluiti si sa primiti feedback de la membrii familiei si de la prieteni.

In prezent, exista numeroase optiuni pentru partajarea fotografiilor. Multitudinea de platforme sociale va permit sa va conectati cu altii prin intermediul fotografiilor. Puteti cu usurinta sa va faceti un cont pe Facebook sau pe Instagram.
Redactia Inlibertate.ro
June 28, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine