De cat somn avem nevoie?

Sa ai parte de somn atat cat cere organismul este important pentru toata lumea, dar vital pentru seniori. Urmariti sfaturile de mai jos pentru un somn odihnitor. 
 

Multe persoane in varsta se confrunta cu un numar mare de probleme legate de imbatranire, inclusiv insomnii. Sunt multe tulburari de somn care au legatura cu imbatranirea organismului. Persoanele in varsta nu mai pot dormi atat de profund ca cele mai tinere.

Simptome des intalnite ale tulburarilor de somn:

Nu reusisi sa adormiti

Va treziti foarte devreme dimineata

Nu va dati seama daca este zi sau noapte

Treziri repetate noaptea
 

Ce va tine treaz noaptea?
 

Multe persoane nu pot dormi din cauza unor probleme de sanatate – sau simptome asociate medicamentatiei pe care o iau - De exemplu, efecte secundare ale medicamentelor, dureri cronice, depresie, sforait, consumul de cofeina, nevoia de a urina des noaptea
 

Sfaturi pentru a adormi mai usor

Persoanele in varsta nu au nevoie de asa mult somn ca cele tinere. Sunt suficiente si 7-8 ore pe noapte. Dar somnul este de regula fragmentat pe tot parcursul zilei si nu doar noaptea.
 

Aceste sfaturi va vor ajuta sa aveti parte de un somn odihnitor si sanatos pe timpul noptii
 

Luati tratament pentru problemele medicale. Fie ca este vorba despre depresie, artrita, probleme ale vezicii – sau oricare alta problema medicala ce va poate determina sa va ridicati noaptea din pat.

Nu stati doar intins in pat. La ora culcarii incercati sa adormiti. In cazul in care dupa 20 de minute sunteti inca treaz, dati-va jos din pat si faceti ceva relaxant – cititi, ascultati muzica, faceti o baie.

Faceti schimbari ale stilului de viata. Eliminati cofeina si nu mancati o masa copioasa la cina. De asemenea, este important sa faceti exercitii fizice in fiecare zi, recomandabil in prima parte a zilei si nu dupa-amiaza sau seara.

Ganditi-va la o rutina a somnului. Stabiliti-va o ora la care sa va treziti si sa va culcati in fiecare zi. Incercati sa sariti pentru somnul de dupa-amiaza. Faceti ca dormitorul sa fie un spatiu comod pentru somn si odihna.
 

Nu va obisnuiti cu ideea ca oboseala si calitatea slaba a somnului fac parte din procesul de imbatranire. Incercati aceste sfaturi si comunicati cu doctorul in cazul in care nu reusiti sa gasiti o solutie pentru un somn odihnitor.

Redactia Inlibertate.ro
January 17, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine