Condu in siguranta chiar daca ai trecut de prima tinerete
Condusul in siguranta, chiar si dupa 60 de ani este extrem de important si nu trebuie sa fie ceva care sa te ingrijoreze, mai ales daca sanatatea si acuitatea vizuala iti permit.
Pentru a conduce cat mai bine, trebuie in primul rand sa iti doresti asta sa nu o simti ca pe o corvoada. Important este sa mergi in mod regulat la medic si sa ai grija de tine, deoarece sunt multe afectiuni care te pot face sa iti pui viata ta si a celorlalti in pericol.

Fa-ti control la ochi in mod regulat! Cataracta, glaucomul, ochii prea uscati, toate acestea iti pot afecta capacitatea vizuala.Poarta ochelari cu dioptrii potrivite si ochelari de soare daca ai nevoie. De asemenea, mergi la controale ORL pentru a-ti verifica acuitatea auditiva. Este important sa auzi ce se intampla in jurul tau si sa iti dai seama cu usurinta cand trec autovehiculele de urgenta (ambulante, pompieri, etc.).

Pastreaza-ti flexibilitatea! Rigiditatea oricarei parti a corpului si mai ales in zona gatului si a bratelor pot afecta timpul de reactie. De asemenea, durerile picioarelor sau  amoritirea acestora pot face dificila miscarea lor pe pedale.

Odihneste-te sufficient! Un sofer obosit, indiferent de varsta acestuia, poate avea probleme cu atentia si viteza de reactie. Daca te simti obosit, nu condu!

Afla mai multe detalii despre medicamentele pe care le iei. Unele pot afecta capacitatea de a conduce. 
Condu masini cat mai noi deoarece sunt prevazute cu dispozitive care tin de siguranta si care usureaza condusul.

Ajusteaza scaunul si oglinzile astfel incat sa te simti conformatibil. Faptul ca esti in forma, informat si atent te va ajuta sa prelungesti perioada ta ca sofer. Stim cat este de important pentru independenta si starea ta de bine!
Redactia Inlibertate.ro
October 27, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine