7 sfaturi pentru o calatorie sigura in strainatate

Nu trebuie sa renuntati la calatorii doar pentru ca imbatraniti. De altfel, odata cu vasta calatoriile pot insemna mai mult – cunostinte ce va determina sa apreciati zonele in care mergeti la adevarata lor valoare.

Totusi, fiind mai in varsta inseamna ca nu mai poti calatori asa cum obisnuiai sa o faci. Si nu vorbim despre preferinta pentru un hotel comod in defavoarea hostelului sau cortului. Ne referim la limitari fizice si la faptul ca puteti fi o tinta mai usoara pentru hoti.

Din fericire sunt pasi pe care ii puteti parcurge pentru a va proteja.

Asigurare medicala – este importanta indiferent de varsta, dar cu atat mai mult acum. Riscurile cele mai mari tin de posibile cazaturi, imbolnaviri sau nevoie suplimentara de medicamentatie, in cazul in care sejurul este intrerupt sau sunt intarzieri. Nimic nu este mai rau decat sa fiit intr-o tara straina si sa fiti intr-una din situatiile de mai sus, fara sa stiti ce aveti de facut.

Nu lasati de inteles ca nu sunteti in camera – chiar daca ne putem gandi ca hotelurile reprezinta locuri sigure, adevarul este ca hotii pot intra si iesi cu destula usurinta in majoritatea hotelurilor. Asadar ce puteti face de exemplu este sa nu folositi semnul “Clean my room”. Astfel de semne reprezinta o invitatie clara pentru oamenii rauvoitori care stiu ca nu este nimeni in camera. Hotii stiu faptul ca cei mai multi dintre turisti isi lasa bani si lucruri de valoare in camere.

Fiti atenti la ce mancati – va place sau nu, persoanele mai in varsta tind sa aiba stomacul mai sensibil si au de multe ori restrictii in ceea ce priveste mancare. E de inteles ca atunci cand sunteti in vacanta doriti sa uitati de aceste aspecte, dar facand asta puteti sa aveti probleme medicale. Evitati mancarurile grele sau prea condimentate daca nu vreti sa va petreceti cea mai mare parte a sejurului inc amera de hotel, sau si mai rau, la spital. Aveti grija ca medicamentatia pe cxare o luati sa nu intre in conflict cu alimentele pe care le consumati.

Aveti grija de medicamentatie – trebuie sa aveti grija de medicamente ca si de bani sau acte. Luati-le in bagajul de mana pentru a evita neplaceri. Asigurati-va ca aveti suficiente medicamente pentru intreg sejutul. Este bine chiar sa luati ca sa va ajunga si in plus o zi sau doua. De asemenea este bine sa aveti o lista cu denumirile generice ale medicamentelor pe care le luati si dozele corespunzatoare, ca sa le puteti inlocui in caz ca este necesar.

In cazul in care calatoriti singuri, este bine sa va anuntati apropiatii care este itinerariul zilnic, spuneti-le cand mergeti si cand presupuneti ca va intoarceti.

Redactia Inlibertate.ro
January 17, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine