Am peste 40 de ani. Cum imi aranjez parul?

Indiferent ce carti ati citit sau ce cursuri despre stil si frumusete dedicate femeilor care au depasit varsta de 40 de ani ati urmat, toate vor spune acelasi lucru. Este crucial sa aveti o tunsoare care sa vi se potriveasca. Acest lucru poate face o mare diferenta in aspectul vostru.

Fie ca va ganditi sa adoptati o tunsoare care implica parul scurt sau parul lung, puteti gasi o multitudine de variante prin care va puteti mentine aerul proaspat, tineresc si stralucitor.

Presupun ca inca va intrebati, dar bine, cum ar trebui sa arate coafurile femeilor peste 40 de ani?

- Sa fie chic

- Sa aiba aspect natural

- Sa fie profesionale si la moda

- Sa se intretina usor

- Sa fie indraznete

- Sa fie sofisticate si feminine

Astazi, tunsoarea trebuie sa dea impresia unui efect de lifting fetei voastre si sa dea o senzatie de fluiditate. Aceste doua lucruri pot fi obtinute cu usurinta prin crearea de straturi. Evitati liniile geometrice si formele precise in tunsori, deoarece riscati sa pareti mai in varsta decat sunteti.

Sunt sanse mari ca, in afara de o noua tunsoare, trebuie, de asemenea, sa vreti sa va schimbati si culoarea parului. Cu varsta, cele mai multe femei au tendinta de a alege nuante mai deschise, ceea ce este destul de usor de ințeles: va fac sa aratati mai tinara si sunt numai bune pentru mascarea firelor albe de par. Dar, pe de alta parte, in cazul in care baza voastra de culoare este prea deschisa pentru tonul pielii pe care il aveti, puteti capata un aspect sters. Este posibil sa trebuiasca sa coloarti baza parului cu o nuanta mai inchisa si sa evidentiati trasaturile fetei cu suvite de culoarea caramelului. Suvitele in nuante mai deschise vor da intotdeauna un aspect stilat si proaspat look-ului vostru.

Exista si lucruri pe care trebuie sa le evitati? Asta-i o chestiune discutabila. Vopsirea parului in culori aprinse precum fucsia, verde, si altele, sunt sigur de evitat... In afara de asta, se crede ca parul lung ar da un aspect cazut fetei si, prin urmare, nu este indicat sa fie purtat asa de catre femeile peste 40 de ani. Insa exista multe alte tipuri de tunsori si coafuri care sa va puna in evidenta trasaturile, precum bobul, indicat pentru femeile cu fata in forma de inima sau ovala, deoarece atrage atentia asupra liniilor fetei, tunsoarea in scari, care este potrivita oricarei forme a fetei, tunsoarea pixie, parul prins in coada sau altele.

Redactia Inlibertate.ro
January 20, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine