Indiferent de anotimp, aerul curat este cel ce ne revitalizeaza si ne ajuta sa combatem stresul. Este o solutie naturala si benefica organismului. Plimbarile prin parc reprezinta o sursa de sanatate si de energie pozitiva. Daca esti din Bucuresti sau esti in vizita si nu stii prin ce parcuri sa te plimbi, noi am conceput pentru tine un top 5 parcuri superbe.
- Parcul Herastrau - Parcul Herastrau a luat nastere in 1936, in acelasi anin incinta parcului a inceput sa functioneze Muzeul Satului, una dintre cele mai mari institutii de gen din Europa.Punctele de atractie din Parcul Herastrau sunt: zona Expoflora (gazduieste anual expozitii florale), Insula Trandafirilor, Gradina Japoneza, Aleea Cariatidelor, statuia generalului Charles de Gaulle. Parcul Herastrau mai are si un teatru de vara, pavilioane de expozitii, cluburi nautice si de sport, cafenele, cluburi, restaurante si un hotel.
- Parcul Cismigiu - Parcul Cismigiu este cea mai veche gradina publica din Bucuresti. Parcul a fost inaugurat în 1854. Ofera vizitatorilor sai numeroase puncte de atractie: restaurantul "Monte Carlo", lacul si debarcaderul de unde se pot inchiria barci de agrement, rotonda scriitorilor, coltul sahistilor, izvorul lui Eminescu. Gradina impresioneaza si astazi prin aranjamentele florale, colectia deosebita de material dendrologic, aici se gasesc exemplare declarate arbori ocrotiti. Cismigiul nu este niciodata pustiu, vara fiind cautat pentru racoare, vegetatie si lacul sau intesat cu barci iar iarna devine un patinoar natural.
- Parcul Carol I - Parcul este o adevarata oaza de liniste si de verdeata, iar bucurestenii aleg deseori sa se plimbe pe aleile inguste. Plin de pomi inalti, amintiri ale vremurilor trecute, parcul a reusit de-a lungul timpului sa-si pastreze renumele si sa ramana cunoscut ca unul dintre cele mai frumoase parcuri bucurestene.
- Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) - Parc emblematic pentru Capitala, parcul Alexandru Ioan Cuza este cunoscut mai mult sub numele Titan sau IOR (acronim provenit de la Intreprinderea Optica Romana, aflata in vecinatate). Lacul parcului Alexandru Ioan Cuza este impartit, simbolic, cu ajutorul unui pod. Una dintre partile lacului, numita si Flax, in urma cu zeci de ani era Marea Neagra pentru multi locuitori din apropiere care isi petreceau zile intregi pe malul lacului sau scaldandu-se ca intr-o piscina. In ultimii ani, pe lacul Titan au fost aduse rate, gaste si alte pasari, iar locurile de joaca pentru copii au fost reamenajate sau inlocuite.
- Parcul Kiseleff - In interiorul parcului se afla multe statui ce reprezinta busturile unor oameni de cultura: Nicolae Leonard, Ovidiu, Barbu Stefanescu Delavrancea. Pe soclul pe care trona statuia Regelui Ferdinand a fost amplasată statuia poetului si astronomului iranian Hakim Omar Khayyam. In interiorul parcului este amplasat si un complex de statui format din 4 piese, opera a sculptorului George Apostu. In aprilie 2000, in Parcul Kiseleff a fost inaugurat Monumentul Infanteriei Romane. Speram ca plimbandu-te si descoperind frumusetile acestori parcuri din topul nostru vei reusi sa combati stresul si sa te simti fericit si plin de energie pozitiva.